Menu

Kuchnia czeska

Kuchnia czeska to skarbnica smaków Europy Środkowej - syta, aromatyczna i pełna tradycji. Odkryj klasyczne czeskie knedliki - parowane, chlebowe lub kartoflane, podawane z sosami i duszonym mięsem. Svíčková na smetaně, vepřo-knedlo-zelo, smažený sýr czy trdelník to tylko niektóre z kultowych czeskich dań, które możesz przygotować w domu. Przepisy na tradycyjne czeskie zupy: česnečka (czosnkowa), bramborová (ziemniaczana) i zelná (kapuśniak). Kuchnia czeska słynie z wybornych mięs - wieprzowiny, wołowiny i dziczyzny, przygotowywanych według wielopokoleniowych receptur. Poznaj słodkie speciality jak buchty, koláče i ovocné knedlíky. Nasze przepisy zawierają autentyczne składniki, szczegółowe instrukcje i porady dotyczące podawania. Idealne dla miłośników kuchni środkowoeuropejskiej.

7 przepisów