Znaleziono 10 przepisów
Paszteciki z mięsem to klasyczna polska przekąska, idealna na specjalne okazje, takie jak Sylwester czy spotkania rodzinne. Są to małe, kruche bułeczki wykonane z delikatnego, prawie francuskiego...
Mizeria to klasyczna polska sałatka, która cieszy się popularnością jako dodatek do mięs i ziemniaków. Jej korzenie sięgają tradycji chłopskiej kuchni, gdzie prostota i dostępność składników były...
Skandynawski peklowany łosoś - elegancka przystawka na każdą okazję. Świeży łosoś marynowany w mieszance soli, cukru i kopru przez kilka dni. Krojony w cienkie plastry, podawany z sosem...
Aromatyczne zawijanki z liści winogron nadziewane ryżem z ziołami to klasyk kuchni tureckiej i greckiej. Mieszanka ryżu, cebuli, świeżej mięty i koperku skropiona oliwą i sokiem z cytryny tworzy...
Wietnamskie bun cha to poezja smaków z Hanoi - grillowane klopsiki i plastry boczku w słodko-kwaśnym sosie nuoc cham, podawane z vermicelli ryżowym i górą świeżych ziół. Danie jest interaktywne:...
Lahmacun to turecka pizza na bardzo cienkim cieście, pokryta aromatycznym farszem z mięsa mielonego, pomidorów, papryki i przypraw. W przeciwieństwie do włoskiej pizzy, lahmacun jest cienki jak...
Kartoffelsalat, czyli niemiecka sałatka ziemniaczana, to nieodłączny dodatek do wielu niemieckich dań. W zależności od regionu przygotowuje się ją na różne sposoby - na północy z majonezem, na...
Kremowa pasta z ciecierzycy z tahini.
Soczyste udka z kurczaka w aromatycznej marynacie.
Włoski deser śmietankowy z owocami.
Ta strona używa plików cookies, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z serwisu.