Znaleziono 25 przepisów
Oto danie, które jest prawdziwym hitem wśród najmłodszych smakoszy! Tęczowe Naleśniki Szpinakowe to sprytny i niezwykle apetyczny sposób na włączenie warzyw do diety dziecka. Intensywnie zielone,...
Klasyczna zapiekanka ziemniaczana z serem to proste, sycące danie jednogarnkowe o kremowej konsystencji i złocistej, chrupiącej skorupce z sera. Inspiracja wywodzi się z europejskich gratinów, ale...
Kurczak po tajsku z mleczkiem kokosowym to aromatyczne danie łączące soczyste kawałki kurczaka z bogatym, kremowym sosem kokosowym. Dodatek imbiru i czosnku nadaje potrawie wyrazistości, a sos...
Zupa grzybowa to klasyczne polskie danie, idealne na chłodne dni. Aromatyczna dzięki suszonym grzybom, wzbogacona o ziemniaki i marchew, z delikatnym dodatkiem śmietany, tworzy doskonałą harmonię...
Jarmuż z czosnkiem to aromatyczna i zdrowa przystawka, która łączy w sobie delikatną goryczkę jarmużu z intensywnym smakiem czosnku. Danie to jest niezwykle proste w przygotowaniu, a jednocześnie...
Indonezyjski smażony ryż - uliczne danie, które stało się narodowym skarbem. Ryż smażony z kecap manis (słodkim sosem sojowym), krewetkami, kurczakiem i warzywami. Charakterystyczny słodko-słony...
Japońska zupa ramen z mlecznym bulionem z wieprzowych kości - król ramenów. Kości gotowane 12-18 godzin oddają kolagen tworząc kremowy, bogaty bulion. Podawany z makaronem ramen, jajkiem ajitsuke,...
Szwajcarski placek ziemniaczany - chrupiący na zewnątrz, miękki w środku. Tarte ziemniaki przypieczone na maśle do złocistego koloru. Podawane jako dodatek lub baza pod jajko sadzone i szynkę....
Meksykański bowl - wszystko co najlepsze z burrito, ale bez tortilli. Baza z cilantro lime rice, czarna fasola, pikantny kurczak lub wołowina, pico de gallo, awokado, ser i śmietana. Warstwy smaków...
Proste śródziemnomorskie danie - świeże sardynki pieczone na grillu lub w piekarniku z oliwą, czosnkiem i cytryną. Ryby nabierają chrupiącej skórki zachowując soczysty miąższ bogaty w omega-3....
Laksa to aromatyczna zupa z Singapuru i Malezji, łącząca wpływy chińskie, malajskie i indyjskie. Kremowy bulion kokosowy z pastą laksa, przesiąknięty aromatem galangalu i chili, otula grube noodles...
Ta strona używa plików cookies, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z serwisu.