Znaleziono 8 przepisów
Pierogi ruskie to klasyczne danie kuchni polskiej, składające się z delikatnego ciasta wypełnionego farszem z ziemniaków, twarogu i cebuli. Po ugotowaniu są miękkie i aromatyczne, idealnie...
Sycylijska sałatka z duszonego bakłażana - agrodolce, czyli słodko-kwaśna. Bakłażan smażony do złota łączy się z selerem, oliwkami i kaparami w sosie pomidorowym z octem i cukrem. Sycylijska wersja...
Lahmacun to turecka pizza na bardzo cienkim cieście, pokryta aromatycznym farszem z mięsa mielonego, pomidorów, papryki i przypraw. W przeciwieństwie do włoskiej pizzy, lahmacun jest cienki jak...
Gazpacho to orzeźwiająca, zimna zupa pomidorowa z Andaluzji, idealna na gorące letnie dni. Ta starożytna zupa, której korzenie sięgają czasów rzymskich, jest mieszanką świeżych pomidorów, ogórka,...
Currywurst to ikona niemieckiego street foodu, szczególnie popularna w Berlinie. Ta prosta, ale uzależniająca przekąska to smażona lub grillowana kiełbasa wieprzowa pokrojona w plastry i polana...
Kartoffelsalat, czyli niemiecka sałatka ziemniaczana, to nieodłączny dodatek do wielu niemieckich dań. W zależności od regionu przygotowuje się ją na różne sposoby - na północy z majonezem, na...
Samosa to chrupiące indyjskie pierożki nadziewane aromatycznym farszem z ziemniaków i groszku. Te trójkątne smakołyki są jedną z najpopularniejszych przekąsek w Indiach i całej Azji Południowej....
Soczyste udka z kurczaka w aromatycznej marynacie.
Ta strona używa plików cookies, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z serwisu.