Znaleziono 21 przepisów
Makowiec tradycyjny to wilgotne rolowane ciasto drożdżowe z bogatym nadzieniem z maku, miodu, migdałów i rodzynek. Klasyczne ciasto świąteczne spotykane w polskich domach, szczególnie podczas...
Delikatna fasolka szparagowa z masłem to klasyczny, prosty dodatek, który znakomicie pasuje do świątecznego stołu, zwłaszcza podczas Wigilii. To warzywo zachowuje żywy zielony kolor i lekko...
Tradycyjne zimne nóżki z galarety to polska przystawka na chłodniej - wyjątkowo popularna podczas wigilii i świątecznych stołów. Przygotowuje się je z odtłuszczonego wywaru mięsno-kostnego (głównie...
Sałatka grecka to klasyczne danie kuchni śródziemnomorskiej, które idealnie nadaje się na wigilijny stół. Składa się z soczystych pomidorów, chrupiących ogórków, aromatycznej czerwonej cebuli,...
Lekka i kolorowa sałatka z makaronem i sezonowymi warzywami, idealna jako dodatek do Wigilijnego stołu. Dzięki prostym składnikom i szybkiemu przygotowaniu, sałatka ta jest nie tylko pyszna, ale...
Pierogi z kapustą i grzybami to klasyczne polskie danie, idealne na świąteczny stół. Cienkie ciasto z mąki pszennej otacza soczysty farsz z kapusty kiszonej i suszonych grzybów, podsmażonych z...
Barszcz czerwony z uszkami to klasyczna polska zupa, której wyjątkowy, głęboki smak zawdzięczamy długiemu gotowaniu buraków, czosnku i aromatycznych przypraw. Uszka, małe pierożki z grzybowym...
Bączki wigilijne to tradycyjny polski deser, który zachwyca delikatnym, lekko chrupiącym ciastem otulającym słodkie nadzienie z maku i bakalii. Aromat wanilii i cytrusów przenika całość, nadając...
Pierogi z kapustą i grzybami to klasyczne polskie danie, które zachwyca swoją bogatą teksturą i głębokim smakiem. Gładkie ciasto otula aromatyczny farsz z kiszonej kapusty i suszonych grzybów,...
Grzyby marynowane to klasyczna polska przystawka, która zachwyca bogatym aromatem lasu i wyrazistym smakiem octu. Idealnie chrupkie grzyby, zanurzone w pikantnej zalewie z nutą ziela angielskiego i...
Barszcz czerwony z uszkami to klasyczne polskie danie, które łączy w sobie intensywny smak buraków z delikatnym, mięsnym nadzieniem uszek. Zupa ma głęboki, rubinowy kolor i niezwykle aromatyczny...
Tradycyjny sernik polski to prawdziwy klasyk, który zachwyca swoją kremową konsystencją i delikatnym smakiem. Aromat wanilii i subtelna nuta cytryny nadają mu wyjątkowego charakteru, a kruchy spód...
Ta strona używa plików cookies, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z serwisu.