Znaleziono 18 przepisów
Jajecznica z pieczarkami to klasyczne danie śniadaniowe, które zachwyca delikatnym smakiem i kremową konsystencją. Świeże pieczarki podsmażane na maśle dodają głębi, a jajka łączą wszystkie...
Jajecznica z serem to klasyczne i sycące śniadanie, które łączy kremową konsystencję jajek z intensywnym smakiem roztopionego sera. Idealne na leniwy poranek, a także jako szybki posiłek w ciągu...
Jajecznica z cebulą i szczypiorkiem to pożywne śniadanie, które zachwyca prostotą i smakiem. Delikatnie zeszklona cebula dodaje głębi aromatu, a świeży szczypiorek nadaje potrawie lekkości i...
Jajecznica to jedno z najbardziej klasycznych polskich śniadań. Prosta i szybka w przygotowaniu, stanowiła podstawę porannego posiłku w wielu domach przez pokolenia. Można ją wzbogacić różnymi...
Egipskie śniadanie z bobu - starożytny przepis, który przetrwał tysiąclecia. Bób gotowany przez noc, rozgniatany z czosnkiem, kminkiem i oliwą z oliwek. Podawany z jajkami, świeżymi warzywami i...
Wietnamska zupa z wołowiną i makaronem ryżowym - śniadanie mistrzów. Aromatyczny bulion gotowany godzinami z kośćmi, anyżem, cynamonem i goździkami. Podawany z cienkimi plastrami wołowiny, świeżymi...
Szwajcarski placek ziemniaczany - chrupiący na zewnątrz, miękki w środku. Tarte ziemniaki przypieczone na maśle do złocistego koloru. Podawane jako dodatek lub baza pod jajko sadzone i szynkę....
Izraelskie śniadanie królów - jajka gotowane w pikantnym sosie pomidorowym z papryką i cebulą. Shakshuka to danie jednogarnkowe, które rozgrzewa i syci. Aromatyczna mieszanka kminku, papryki i...
Menemen to turecki odpowiednik shakshuki - jajka gotowane w aromatycznym sosie pomidorowo-paprykowym. To popularne danie śniadaniowe jest proste, ale niezwykle smaczne. Tradycyjnie przygotowuje się...
Churros to smażone pączki w kształcie długich patyków, nieodłącznie związane z hiszpańską kulturą śniadaniową. Tradycyjnie jada się je maczane w gęstej, gorącej czekoladzie pitnej. W Hiszpanii...
Pancakes to nieodłączny element amerykańskiego śniadania. Te puszyste, złociste placki są znacznie grubsze i bardziej pulchne niż europejskie naleśniki, dzięki dodatkowi proszku do pieczenia....
Pho to narodowe danie Wietnamu, aromatyczna zupa z makaronem ryżowym i wołowiną, która jest spożywana o każdej porze dnia, ale tradycyjnie na śniadanie. Sekret doskonałego pho leży w bulionie -...
Ta strona używa plików cookies, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z serwisu.