Znaleziono 11 przepisów
Lekki, elegancki tort truskawkowo-mascarpone łączący puszysty biszkopt z kremem na bazie mascarpone i ubitej śmietanki oraz intensywną, lśniącą galaretką truskawkową. Inspiracja klasycznym tortem z...
Delikatny, puszysty biszkopt połączony z lekkim kremem z bitej śmietany i soczystymi truskawkami — wersja inspirowana klasycznym ciastem z truskawkami i bitą śmietaną, ale z autorskim akcentem:...
Delikatny, lekki sernik na zimno łączący kremową strukturę jogurtu greckiego z aksamitnością twarogu półtłustego, osadzony na kruchym spodzie z herbatników i masła. Całość wieńczy świeży, lekko...
Autorska wersja klasycznego ciasta czekoladowego w stylu 'Słodki Blog' — wilgotne, głęboko kakaowe ciasto o miękkim, lekko zbitym kruchym miękiszu, przykryte lśniącą polewą o smaku kawy i masła z...
Kremowy sernik na zimno to delikatny, lekko słodki deser bez pieczenia, składający się z kruchego spodubazowego z pokruszonych ciastek i masy serowej na bazie twarogu kremowego oraz ubitej śmietany...
Klasyczny polski tort z lekkim biszkoptem, wilgotnym syropem, stabilizowaną bitą śmietaną i świeżymi owocami (truskawki, kiwi, borówki). To efektowny deser o świeżym, lekko kwaśnym smaku owoców z...
Lekki, kremowy sernik inspirowany jogurtowym deserem — w pełni roślinna interpretacja w stylu Jadłonomia: masa na bazie namoczonych nerkowców i gęstego jogurtu sojowego, delikatnie zagęszczona...
Brownie z orzechami to klasyczny amerykański deser, który zachwyca intensywnym czekoladowym smakiem i wilgotną konsystencją. Dodatek orzechów włoskich wzbogaca wypiek o chrupiącą teksturę i nutę...
Faworki, znane także jako chrust, to kruche ciastka smażone na głębokim tłuszczu, posypane cukrem pudrem. Ten tradycyjny polski deser jest chrupiący i delikatny, idealny na karnawał lub Tłusty...
Lazania z warzywami to pyszne i sycące danie, które łączy tradycyjną włoską kuchnię z bogactwem świeżych warzyw. Cienkie płaty makaronu otulają warstwę aromatycznego sosu pomidorowego, cukinii,...
Pavlova to lekki i chrupiący deser o kremowym wnętrzu, pochodzący z Nowej Zelandii. Beza przygotowana z białek jajek, cukru pudru i odrobiny skrobi, udekorowana bitą śmietaną i świeżymi owocami...
Ta strona używa plików cookies, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z serwisu.