Menu

Jagody acai liofilizowane

🌱 Wegetariańskie 🌿 Wegańskie

Opis

Jagody acai liofilizowane to skoncentrowana, ciemnofioletowa substancja o intensywnym, lekko ziemistym i owocowo-czekoladowym smaku oraz delikatnie proszkowej konsystencji po odwodnieniu. Proces liofilizacji zachowuje aromat i barwę, tworząc wygodny proszek lub kawałki do szybkiego użycia. Pod względem odżywczym acai dostarcza cennych przeciwutleniaczy (antocyjanów), błonnika, zdrowych tłuszczów oraz śladowych ilości witamin i minerałów, co może wspierać ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym oraz korzystnie wpływać na metabolizm i kondycję skóry. W kuchni liofilizowane acai świetnie pasuje do smoothie i bowlów, jogurtów, musli, wypieków, batonów energetycznych i sosów, dodając intensywnego smaku i koloru. Przechowywać w szczelnym opakowaniu, w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu; po otwarciu najlepiej trzymać w lodówce lub użyć w krótkim czasie, by uniknąć wilgoci i utraty aromatu.

Wartości odżywcze (na 100g)

550 kcal Kalorie
8,0g Białko
52,0g Węglowodany
32,0g Tłuszcze

Informacje

Typowa waga 100.0g