Menu

Mąka pszenna typ 500 lub 550

🌱 Wegetariańskie 🌿 Wegańskie

Opis

Podstawa ciasta drożdżowego. Wybierz mąkę o wyższej zawartości glutenu (typ 500-550), która zapewni ciastu elastyczność i puszystość. Jest głównym źródłem węglowodanów złożonych.

Wartości odżywcze (na 100g)

343 kcal Kalorie
10,3g Białko
76,3g Węglowodany
1,0g Tłuszcze

Informacje

🍳 Przepisy z tym składnikiem (6)

Mini hot-dogi z ketchupem

⏱️ 120 min 🟡 medium

Chrupiące paluszki serowe z sosem pomidorowym

⏱️ 120 min 🟡 medium

Babka Czekoladowo-Pomarańczowa z Kardamonem i Solonym Karmelem

⏱️ 180 min 🟡 medium

Aksamitne Pączki z Kremem Pistacjowym i Nutą Pomarańczy

⏱️ 180 min 🟡 medium

Babka Czekoladowa z Nutą Pomarańczy i Kardamonu

⏱️ 180 min 🟡 medium

Kulebiak Wigilijny z Kapustą i Grzybami

⏱️ 180 min 🟡 medium

🥗 Podobne składniki

Wiśnia

Brukselka

Chlorella (proszek)

Kuskus

Śmietanka kremówka 30% tł.

Sok żurawinowy

🆕 Najnowsze przepisy

Andyjska Miska Mocy z Quinoa, Wędzonym Batatem i Kremem z Awokado

⏱️ 75 min 👁 53

Tarta 'Ogródkowe Skarby' na Ziołowym Spodzie

⏱️ 90 min 👁 65

Pieczone ziemniaki w ziołowej soli z kremowym gzikiem chrzanowym

⏱️ 75 min 👁 32

Kremowa Zapiekanka z Młodej Kapusty z Białą Kiełbasą pod Koperkową Kruszonką

⏱️ 75 min 👁 37

🎲 Losowy przepis

Spróbuj czegoś nowego!

Truskawkowa Chmurka na Kokosowym Spodzie

⏱️ 270 min 📂 Ciasta i wypieki

📰 Najnowsze aktualności

24.12.2025 · Porady

Jak przechowywać posiekane pistacje, żeby dłużej się trzymały

23.12.2025 · Porady

Najczęstsze błędy przy gotowaniu owsianki z owocami

23.12.2025 · Porady

Jak przechowywać karkówkę wieprzową, żeby dłużej się trzymała?

Zobacz wszystkie aktualności →