Menu

Masło bez laktozy

🌱 Wegetariańskie

Opis

Kluczowy składnik dla kruchości i smaku ciasta. Musi być bardzo zimne, prosto z lodówki. Masło bez laktozy to produkt mleczny, w którym cukier mleczny (laktoza) został rozłożony na cukry proste, dzięki czemu jest dobrze tolerowane przez osoby z nietolerancją.

Wartości odżywcze (na 100g)

720 kcal Kalorie
0,8g Białko
0,1g Węglowodany
81,0g Tłuszcze

Informacje

🍳 Przepisy z tym składnikiem (1)

Tarta z Trzema Serami Bez Laktozy, Szparagami i Suszonymi Pomidorami

⏱️ 95 min 🟡 medium

🥗 Podobne składniki

Boczek wędzony parzony

Papryka ostra

Groszek zielony (świeży)

🥬

Pasta achiote

Kukurydza do popcornu

Ciasteczka maślane / herbatniki

🆕 Najnowsze przepisy

Andyjska Miska Mocy z Quinoa, Wędzonym Batatem i Kremem z Awokado

⏱️ 75 min 👁 52

Tarta 'Ogródkowe Skarby' na Ziołowym Spodzie

⏱️ 90 min 👁 62

Pieczone ziemniaki w ziołowej soli z kremowym gzikiem chrzanowym

⏱️ 75 min 👁 31

Kremowa Zapiekanka z Młodej Kapusty z Białą Kiełbasą pod Koperkową Kruszonką

⏱️ 75 min 👁 34

🎲 Losowy przepis

Spróbuj czegoś nowego!

Bellini z brzoskwiniami

⏱️ 45 min 📂 Dania na wyjątkowe okazje

📰 Najnowsze aktualności

24.12.2025 · Porady

Jak przechowywać posiekane pistacje, żeby dłużej się trzymały

23.12.2025 · Porady

Najczęstsze błędy przy gotowaniu owsianki z owocami

23.12.2025 · Porady

Jak przechowywać karkówkę wieprzową, żeby dłużej się trzymała?

Zobacz wszystkie aktualności →