Menu

Wołowina (rostbef lub antrykot) - cienkie plastry

Opis

Chuda wołowina na zrazy: wybierz kawałek bez nadmiaru tłuszczu i żył (rostbef lub antrykot), poproś w sklepie o plastry 4-6 mm grubości lub kup całe i pokrój samodzielnie przeciw włóknom. Dobra jakość mięsa gwarantuje delikatność po duszeniu.

Wartości odżywcze (na 100g)

250 kcal Kalorie
26,0g Białko
0,0g Węglowodany
15,0g Tłuszcze

Informacje

🍳 Przepisy z tym składnikiem (1)

Zrazy wołowe z kapustą

⏱️ 90 min 🟡 medium

🥗 Podobne składniki

Miód lipowy

🥬

Kulki mini mozzarelli

Ekstrakt waniliowy (opcjonalnie)

Gorzka czekolada

Prosciutto (opcjonalne)

Rukola (do podania)

🆕 Najnowsze przepisy

Andyjska Miska Mocy z Quinoa, Wędzonym Batatem i Kremem z Awokado

⏱️ 75 min 👁 44

Tarta 'Ogródkowe Skarby' na Ziołowym Spodzie

⏱️ 90 min 👁 58

Pieczone ziemniaki w ziołowej soli z kremowym gzikiem chrzanowym

⏱️ 75 min 👁 29

Kremowa Zapiekanka z Młodej Kapusty z Białą Kiełbasą pod Koperkową Kruszonką

⏱️ 75 min 👁 30

🎲 Losowy przepis

Spróbuj czegoś nowego!

Kremowe Gnocchi z Pieczoną Dynią, Szałwią i Orzechami Włoskimi

⏱️ 120 min 📂 Dania wegetariańskie

📰 Najnowsze aktualności

24.12.2025 · Porady

Jak przechowywać posiekane pistacje, żeby dłużej się trzymały

23.12.2025 · Porady

Najczęstsze błędy przy gotowaniu owsianki z owocami

23.12.2025 · Porady

Jak przechowywać karkówkę wieprzową, żeby dłużej się trzymała?

Zobacz wszystkie aktualności →