Menu

Masło bez laktozy

🌱 Wegetariańskie

Opis

Kluczowy składnik dla kruchości i smaku ciasta. Musi być bardzo zimne, prosto z lodówki. Masło bez laktozy to produkt mleczny, w którym cukier mleczny (laktoza) został rozłożony na cukry proste, dzięki czemu jest dobrze tolerowane przez osoby z nietolerancją.

Wartości odżywcze (na 100g)

720 kcal Kalorie
0,8g Białko
0,1g Węglowodany
81,0g Tłuszcze

Informacje

🍳 Przepisy z tym składnikiem (1)

Tarta z Trzema Serami Bez Laktozy, Szparagami i Suszonymi Pomidorami

⏱️ 95 min 🟡 medium

🥗 Podobne składniki

Likier malinowy

🥬

Niesłodzone kakao w proszku

Jajka kurze rozmiar l

Garam masala

🥬

Galaretka w proszku, smak truskawkowy

Kraby

🆕 Najnowsze przepisy

Tęczowe Paluszki Odkrywcy z Dipem Avokado-Jogurt

⏱️ 60 min 👁 12

Jednogarnkowa Soczewica Obozowicza z Wędzoną Kiełbasą

⏱️ 45 min 👁 10

Gulasz 'Czysta Spiżarnia'

⏱️ 50 min 👁 6

Talerz Obfitości: Pieczone Bataty z Sosem Tahini, Pikantną Ciecierzycą i Sałatką z Komosy Ryżowej

⏱️ 90 min 👁 10

🎲 Losowy przepis

Spróbuj czegoś nowego!

Kremowe Risotto z Dynią Piżmową, Szałwią i Chrupiącym Prosciutto

⏱️ 90 min 📂 Obiady

📰 Najnowsze aktualności

23.12.2025 · Porady

Najczęstsze błędy przy gotowaniu owsianki z owocami

23.12.2025 · Porady

Jak przechowywać karkówkę wieprzową, żeby dłużej się trzymała?

22.12.2025 · Porady

Planowanie Menu na Święta: Krok po Kroku

Zobacz wszystkie aktualności →