Znaleziono 16 przepisów
Lekka, puszysta babka o wyraźnym, świeżym aromacie cytrusów, wzbogacona kremową strukturą jogurtu greckiego i delikatną migdałową kruszonką. To autorska wersja klasycznej babki cytrynowej — ciasto...
Delikatne „Chmurki Delicje” to autorska, wegańska wariacja na temat klasycznych ptasich mleczek na delicjach: lekka, puszysta pianka waniliowa na bazie aquafaby (wody z ciecierzycy) ułożona na...
Miękka, słodka drożdżówka inspirowana klasyczną śliwkówką, ale przygotowana w szybszej, blogowej wersji — idealna na popołudniową kawę. Ciasto drożdżowe jest lekkie i lekko maślane, wypełnione...
Delikatne brownie inspirowane połączeniem bananów i intensywnej czekolady, uzupełnione domowym, lekko słonym karmelem oraz chrupiącą kruszonką orzechowo‑kokosową. To deser o bogatym, wilgotnym...
Delikatna, warstwowa interpretacja klasycznej szarlotki — kruche ciasto jako baza, aromatyczne duszone jabłka z cynamonem i cytryną, lekki krem z mascarpone oraz chrupiąca kruszonka z płatkami...
Delikatny, wilgotny chlebek pieczony w garnku (inspirowany chlebem z garnka na maślance), ale w słodkiej, blogerskiej odsłonie: z maślanką, miodem i cynamonową kruszonką. Ma złocistą, lekko...
Delikatne ucierane ciasto z kawałkami soczystych jabłek i aksamitnym sosem karmelowym. To moja wariacja na temat klasycznego ciasta ucieranego — dodaję krótką obróbkę jabłek (lekko podsmażone z...
Delikatna, słodka rozeta z ciasta drożdżowego wypełniona aromatycznym, wilgotnym nadzieniem z mielonego maku, miodu i skórki cytryny. Danie inspirowane tradycyjną 'gwiazdą makową', lecz wykonane...
Tradycyjne polskie faworki (zwane też chrustem) to cienkie, kruche ciasteczka smażone na głębokim oleju i obficie posypane cukrem pudrem. Wywodzą się z kuchni środkowoeuropejskiej i są popularne...
Delikatne pączki inspirowane tradycją, ale w nowoczesnym, słodkim stylu blogowym: puszyste ciasto brioche z masłem, nasycone aromatem prażonych pistacji i wypełnione aksamitnym kremem...
Delikatne, puszyste mini pączki inspirowane klasycznymi pączkami budyniowymi, ale w nowoczesnej, blogowej odsłonie. Ciasto drożdżowe wzbogacone proszkiem budyniowym daje subtelną waniliową nutę w...
Delikatne, pieczone oponki inspirowane tradycyjnymi oponkami serowymi, ale przerobione na lżejszą, pieczoną wersję w stylu Słodki Blog. Masa oparta jest na półtłustym twarogu i cytrynowej skórce,...
Ta strona używa plików cookies, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z serwisu.