Menu

Kawa świeżo zaparzona

🌱 Wegetariańskie 🌿 Wegańskie

Opis

Gorąca, mocna kawa (espresso lub z kawiarki) to sekretny składnik, który intensyfikuje smak czekolady, nie dodając smaku kawy. Musi być gorąca w momencie dodawania do ciasta.

Wartości odżywcze (na 100g)

2 kcal Kalorie
0,1g Białko
0,3g Węglowodany
0,0g Tłuszcze

Informacje

🍳 Przepisy z tym składnikiem (1)

Aksamitne Ciasto Czekoladowe 'Czarna Perła' z Lustrzaną Polewą i Nutą Chili

⏱️ 120 min 🟡 medium

🥗 Podobne składniki

Płatki soli morskiej (maldon)

Śledź solony (matjas) - filety

🥬

Gałązki koperku do dekoracji

Zielone oliwki konserwowe (bez pestek)

Olej truflowy

Bulion warzywny (koncentrat)

🆕 Najnowsze przepisy

Andyjska Miska Mocy z Quinoa, Wędzonym Batatem i Kremem z Awokado

⏱️ 75 min 👁 46

Tarta 'Ogródkowe Skarby' na Ziołowym Spodzie

⏱️ 90 min 👁 59

Pieczone ziemniaki w ziołowej soli z kremowym gzikiem chrzanowym

⏱️ 75 min 👁 30

Kremowa Zapiekanka z Młodej Kapusty z Białą Kiełbasą pod Koperkową Kruszonką

⏱️ 75 min 👁 31

🎲 Losowy przepis

Spróbuj czegoś nowego!

Kruche ciasteczka z orzechami

⏱️ 90 min 📂 Desery

📰 Najnowsze aktualności

24.12.2025 · Porady

Jak przechowywać posiekane pistacje, żeby dłużej się trzymały

23.12.2025 · Porady

Najczęstsze błędy przy gotowaniu owsianki z owocami

23.12.2025 · Porady

Jak przechowywać karkówkę wieprzową, żeby dłużej się trzymała?

Zobacz wszystkie aktualności →