Menu

Świeży filet z łososia

Opis

Źródło kwasów omega-3, witaminy D i białka. Wybieraj filety o intensywnym, równomiernym kolorze, sprężystej strukturze i neutralnym, morskim zapachu. Najlepiej ze skórą, która po upieczeniu stanie się chrupiąca.

Wartości odżywcze (na 100g)

208 kcal Kalorie
20,0g Białko
0,0g Węglowodany
13,0g Tłuszcze

Informacje

🍳 Przepisy z tym składnikiem (1)

Tęczowy Talerz Mocy: Pieczony Łosoś z Purée z Fioletowych Ziemniaków i Salsą z Mango

⏱️ 60 min 🟡 medium

🥗 Podobne składniki

Krewetki surowe, obrane, oczyszczone

🥬

Banan warzywny (plantan), zielony

🥬

Bulion drobiowy lub warzywny

Kakao

Kapusta pekińska

Świeża mięta

🆕 Najnowsze przepisy

Andyjska Miska Mocy z Quinoa, Wędzonym Batatem i Kremem z Awokado

⏱️ 75 min 👁 46

Tarta 'Ogródkowe Skarby' na Ziołowym Spodzie

⏱️ 90 min 👁 59

Pieczone ziemniaki w ziołowej soli z kremowym gzikiem chrzanowym

⏱️ 75 min 👁 30

Kremowa Zapiekanka z Młodej Kapusty z Białą Kiełbasą pod Koperkową Kruszonką

⏱️ 75 min 👁 31

🎲 Losowy przepis

Spróbuj czegoś nowego!

Aksamitna Babka Makowa z Nutą Pomarańczy i Glazurą Czekoladową

⏱️ 95 min 📂 Ciasta i wypieki

📰 Najnowsze aktualności

24.12.2025 · Porady

Jak przechowywać posiekane pistacje, żeby dłużej się trzymały

23.12.2025 · Porady

Najczęstsze błędy przy gotowaniu owsianki z owocami

23.12.2025 · Porady

Jak przechowywać karkówkę wieprzową, żeby dłużej się trzymała?

Zobacz wszystkie aktualności →