Menu

Wołowina (łopatka)

Opis

Mięso na gulasz powinno pochodzić z części z lekkim przeplotem tkanki łącznej (łopatka, kark). Wybieraj świeże, równomiernie czerwone kawałki z niewielką ilością tłuszczu — tłuszcz dodaje smaku przy duszeniu. Pokrój w grubą kostkę 2-3 cm.

Wartości odżywcze (na 100g)

250 kcal Kalorie
26,0g Białko
0,0g Węglowodany
17,0g Tłuszcze

Informacje

🍳 Przepisy z tym składnikiem (1)

Gulasz wołowy z czerwonym winem (węgierski styl)

⏱️ 90 min 🔴 hard

🥗 Podobne składniki

Malina liofilizowana (posypka)

Gorzką czekoladę (min. 70%)

🥬

Parmezan do posypania

Świeża mięta (opcjonalnie, do dekoracji)

🥬

Wegańska odżywka białkowa

Proszek do pieczenia

🆕 Najnowsze przepisy

Andyjska Miska Mocy z Quinoa, Wędzonym Batatem i Kremem z Awokado

⏱️ 75 min 👁 46

Tarta 'Ogródkowe Skarby' na Ziołowym Spodzie

⏱️ 90 min 👁 59

Pieczone ziemniaki w ziołowej soli z kremowym gzikiem chrzanowym

⏱️ 75 min 👁 30

Kremowa Zapiekanka z Młodej Kapusty z Białą Kiełbasą pod Koperkową Kruszonką

⏱️ 75 min 👁 30

🎲 Losowy przepis

Spróbuj czegoś nowego!

Koktajl 'Noworoczny szampan'

⏱️ 20 min 📂 Dania na wyjątkowe okazje

📰 Najnowsze aktualności

24.12.2025 · Porady

Jak przechowywać posiekane pistacje, żeby dłużej się trzymały

23.12.2025 · Porady

Najczęstsze błędy przy gotowaniu owsianki z owocami

23.12.2025 · Porady

Jak przechowywać karkówkę wieprzową, żeby dłużej się trzymała?

Zobacz wszystkie aktualności →