Menu

Filet z łososia

Opis

Świeży filet z łososia, bez skóry i o grubszym kawałku (ok. 200 g na porcję). Wybieraj rybę o różowej barwie, bez nieprzyjemnego zapachu. Można użyć też fileta z dorsza lub pstrąga — czas pieczenia może się nieco różnić.

Wartości odżywcze (na 100g)

208 kcal Kalorie
20,0g Białko
0,0g Węglowodany
13,0g Tłuszcze

Informacje

🍳 Przepisy z tym składnikiem (2)

Ryba pieczona w folii

⏱️ 75 min 🟡 medium

Pieczony łosoś na szparagowym dywanie z sosem holenderskim i młodymi ziemniaczkami

⏱️ 60 min 🟡 medium

🥗 Podobne składniki

Mleczko kokosowe (gęste, z puszki)

🥬

Mąka ryżowa pełnoziarnista

Ryż biały suchy

Kiełki fasoli mung

Orzeszki piniowe

Ogórek zielony długi

🆕 Najnowsze przepisy

Andyjska Miska Mocy z Quinoa, Wędzonym Batatem i Kremem z Awokado

⏱️ 75 min 👁 52

Tarta 'Ogródkowe Skarby' na Ziołowym Spodzie

⏱️ 90 min 👁 63

Pieczone ziemniaki w ziołowej soli z kremowym gzikiem chrzanowym

⏱️ 75 min 👁 32

Kremowa Zapiekanka z Młodej Kapusty z Białą Kiełbasą pod Koperkową Kruszonką

⏱️ 75 min 👁 35

🎲 Losowy przepis

Spróbuj czegoś nowego!

Cytrynowa Babka Wielkanocna z Lawendowym Lukrem i Kandyzowaną Skórką

⏱️ 180 min 📂 Ciasta i wypieki

📰 Najnowsze aktualności

24.12.2025 · Porady

Jak przechowywać posiekane pistacje, żeby dłużej się trzymały

23.12.2025 · Porady

Najczęstsze błędy przy gotowaniu owsianki z owocami

23.12.2025 · Porady

Jak przechowywać karkówkę wieprzową, żeby dłużej się trzymała?

Zobacz wszystkie aktualności →