Menu

Filety śledziowe a'la matias w oleju

Opis

Wybieraj filety jasne, jędrne i bez uszkodzeń. Są doskonałym źródłem kwasów omega-3, witaminy D i B12, które wspierają pracę serca i mózgu. Przed użyciem warto je spróbować – jeśli są zbyt słone, można je wymoczyć w zimnej wodzie lub mleku przez 1-2 godziny.

Wartości odżywcze (na 100g)

203 kcal Kalorie
14,2g Białko
0,1g Węglowodany
16,0g Tłuszcze

Informacje

🍳 Przepisy z tym składnikiem (3)

Śledziowe róże na buraczanym carpaccio z kremowym sosem chrzanowym

⏱️ 45 min 🟡 medium

Tatar ze śledzia na pumperniklu z musem chrzanowym i kawiorem z buraka

⏱️ 90 min 🟡 medium

Tatar ze Śledzia na Pumperniklu z Musem Chrzanowym i Kawiorem z Buraka

⏱️ 75 min 🟡 medium

🥗 Podobne składniki

🥬

Płatki chili (shichimi togarashi)

🥬

Serek śmietankowy (typu philadelphia)

Buraki czerwone (ugotowane, obrane)

Dynia (miąższ)

Konfitura śliwkowa (gęsta)

Kozak

🆕 Najnowsze przepisy

Andyjska Miska Mocy z Quinoa, Wędzonym Batatem i Kremem z Awokado

⏱️ 75 min 👁 53

Tarta 'Ogródkowe Skarby' na Ziołowym Spodzie

⏱️ 90 min 👁 65

Pieczone ziemniaki w ziołowej soli z kremowym gzikiem chrzanowym

⏱️ 75 min 👁 32

Kremowa Zapiekanka z Młodej Kapusty z Białą Kiełbasą pod Koperkową Kruszonką

⏱️ 75 min 👁 37

🎲 Losowy przepis

Spróbuj czegoś nowego!

Buraczki zasmażane

⏱️ 90 min 📂 Wigilia

📰 Najnowsze aktualności

24.12.2025 · Porady

Jak przechowywać posiekane pistacje, żeby dłużej się trzymały

23.12.2025 · Porady

Najczęstsze błędy przy gotowaniu owsianki z owocami

23.12.2025 · Porady

Jak przechowywać karkówkę wieprzową, żeby dłużej się trzymała?

Zobacz wszystkie aktualności →