Menu

Śledź solony (matias)

Opis

Filety śledziowe typu matias są delikatne, o łagodniejszym smaku niż mocno solone śledzie. Wybieraj filety bez skóry i o jednolitej barwie, najlepiej w kawałkach. Jeśli są bardzo słone, namocz w zimnej wodzie lub mleku przed użyciem.

Wartości odżywcze (na 100g)

234 kcal Kalorie
25,0g Białko
0,0g Węglowodany
15,0g Tłuszcze

Informacje

🍳 Przepisy z tym składnikiem (1)

Sałatka śledziowa z jabłkiem

⏱️ 60 min 🟡 medium

🥗 Podobne składniki

Cukier puder (do kruszonki)

Papaja

Kawa rozpuszczalna (espresso)

🥬

Jadalny brokat srebrny

🥬

Nasiona konopi łuskane

Papryka czerwona (paski)

🆕 Najnowsze przepisy

Andyjska Miska Mocy z Quinoa, Wędzonym Batatem i Kremem z Awokado

⏱️ 75 min 👁 53

Tarta 'Ogródkowe Skarby' na Ziołowym Spodzie

⏱️ 90 min 👁 65

Pieczone ziemniaki w ziołowej soli z kremowym gzikiem chrzanowym

⏱️ 75 min 👁 32

Kremowa Zapiekanka z Młodej Kapusty z Białą Kiełbasą pod Koperkową Kruszonką

⏱️ 75 min 👁 37

🎲 Losowy przepis

Spróbuj czegoś nowego!

Kremowe Gnocchi Dyniowe z Szałwiowym Masłem, Chrupiącym Boczkiem i Orzechami Włoskimi

⏱️ 110 min 📂 Makarony i risotto

📰 Najnowsze aktualności

24.12.2025 · Porady

Jak przechowywać posiekane pistacje, żeby dłużej się trzymały

23.12.2025 · Porady

Najczęstsze błędy przy gotowaniu owsianki z owocami

23.12.2025 · Porady

Jak przechowywać karkówkę wieprzową, żeby dłużej się trzymała?

Zobacz wszystkie aktualności →