Menu

Śledź solony (matjas) - filety

Opis

Solone filety śledziowe typu matjas — wybieraj jasne, sprężyste filety bez intensywnego zapachu amoniaku. Matjas są średnio słone i mają kremową strukturę po odsączeniu. Jeśli kupujesz całe filety w oleju — odsącz i wymień olej na śmietanowy sos.

Wartości odżywcze (na 100g)

205 kcal Kalorie
18,0g Białko
0,0g Węglowodany
14,0g Tłuszcze

Informacje

🍳 Przepisy z tym składnikiem (1)

Śledzie w śmietanie

⏱️ 720 min 🟢 easy

🥗 Podobne składniki

🥬

Lecytyna sojowa w proszku

Daktyle

🥬

Świeże owoce do dekoracji (np. truskawki, borówki)

Rum lub marsala (opcjonalnie)

Skórka z pomarańczy (do dekoracji)

🥬

Suszone grzyby leśne (mieszanka borowików i podgrzybków)

🆕 Najnowsze przepisy

Andyjska Miska Mocy z Quinoa, Wędzonym Batatem i Kremem z Awokado

⏱️ 75 min 👁 52

Tarta 'Ogródkowe Skarby' na Ziołowym Spodzie

⏱️ 90 min 👁 63

Pieczone ziemniaki w ziołowej soli z kremowym gzikiem chrzanowym

⏱️ 75 min 👁 32

Kremowa Zapiekanka z Młodej Kapusty z Białą Kiełbasą pod Koperkową Kruszonką

⏱️ 75 min 👁 36

🎲 Losowy przepis

Spróbuj czegoś nowego!

Sernik z białą czekoladą

⏱️ 60 min

📰 Najnowsze aktualności

24.12.2025 · Porady

Jak przechowywać posiekane pistacje, żeby dłużej się trzymały

23.12.2025 · Porady

Najczęstsze błędy przy gotowaniu owsianki z owocami

23.12.2025 · Porady

Jak przechowywać karkówkę wieprzową, żeby dłużej się trzymała?

Zobacz wszystkie aktualności →