Ugotuj komosę ryżową zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Opis
Lekka i pożywna sałatka z komosy ryżowej, idealna na wigilijny stół. Zawiera zdrowe składniki, które dostarczą nie tylko smaku, ale i wartości odżywczych.
Składniki (8)
- Komosa ryżowa 200 g
- Granat 100 g
- Orzechy włoskie 50 g
- Oliwa z oliwek 30 ml
- Sok z cytryny 30 ml
- Pieprz 4 szczypty
- 🌿 Przyprawy
- Natka pietruszki 0.7 pęczek
- Sól 0.2 szczypt
💡 Kliknij na składnik aby oznaczyć jako użyty
Kroki przygotowania
W międzyczasie wyłuskaj pestki granatu.
Posiekaj natkę pietruszki i orzechy włoskie.
W dużej misce połącz ugotowaną komosę, pestki granatu, posiekaną pietruszkę i orzechy.
Skrop sałatkę oliwą i sokiem z cytryny, dopraw solą i pieprzem do smaku, a następnie delikatnie wymieszaj.
Ciekawostka
Komosa ryżowa była jednym z głównych pokarmów Inków i często nazywana jest 'złotem Inków'.
Najlepsze na
Wskazówki
Podawaj w ozdobnych miseczkach z gałązką pietruszki na wierzchu.
Przechowuj w lodówce w zamkniętym pojemniku do 2 dni.
📸 Ugotowane przez społeczność
Zaloguj się, aby dodać zdjęcieDodaj zdjęcie gotowej potrawy
Po zatwierdzeniu przez moderatora otrzymasz 10 punktów doświadczenia.
Nikt jeszcze nie dodał zdjęcia. Bądź pierwszy!
Komentarze (2)
Super!
Super!
Dodaj komentarz