Menu

Filety śledziowe typu matjas (odcedzone)

Opis

Świeże filety typu matjas to delikatne, tłuste śledzie marynowane. Wybieraj filety bez ości i skóry lub z łatwo usuwalną skórą. Jeśli są w oleju, odcedź nadmiar i ewentualnie przepłucz lekko zimną wodą, by zmniejszyć intensywność słoności.

Wartości odżywcze (na 100g)

158 kcal Kalorie
18,0g Białko
0,0g Węglowodany
9,5g Tłuszcze

Informacje

🍳 Przepisy z tym składnikiem (1)

Tatar ze śledzia

⏱️ 60 min 🟡 medium

🥗 Podobne składniki

🥬

Świeże grzyby leśne (np. kurki, borowiki)

Masło (do ciasta)

Jajka przepiórcze

Sałatka coleslaw

Uszka

Grzanki z chleba

🆕 Najnowsze przepisy

Andyjska Miska Mocy z Quinoa, Wędzonym Batatem i Kremem z Awokado

⏱️ 75 min 👁 53

Tarta 'Ogródkowe Skarby' na Ziołowym Spodzie

⏱️ 90 min 👁 64

Pieczone ziemniaki w ziołowej soli z kremowym gzikiem chrzanowym

⏱️ 75 min 👁 32

Kremowa Zapiekanka z Młodej Kapusty z Białą Kiełbasą pod Koperkową Kruszonką

⏱️ 75 min 👁 36

🎲 Losowy przepis

Spróbuj czegoś nowego!

Czeski gulasz dyniowy z knedlikiem karlowarskim

⏱️ 120 min 📂 Dania na wyjątkowe okazje

📰 Najnowsze aktualności

24.12.2025 · Porady

Jak przechowywać posiekane pistacje, żeby dłużej się trzymały

23.12.2025 · Porady

Najczęstsze błędy przy gotowaniu owsianki z owocami

23.12.2025 · Porady

Jak przechowywać karkówkę wieprzową, żeby dłużej się trzymała?

Zobacz wszystkie aktualności →