Menu

Kurki (pieprznik jadalny)

🌱 Wegetariańskie 🌿 Wegańskie

Opis

Sezonowe, mięsiste grzyby o delikatnym, lekko pieprznym i orzechowym aromacie. Wybieraj jędrne, suche okazy bez miękkich plam. Jeśli używasz mrożonych, nie rozmrażaj przed smażeniem, usmaż bezpośrednio z zamrożenia, wydłużając czas odparowywania.

Wartości odżywcze (na 100g)

32 kcal Kalorie
1,5g Białko
4,0g Węglowodany
0,5g Tłuszcze

Informacje

🍳 Przepisy z tym składnikiem (1)

Wegańskie leczo z kurkami i wędzoną nutą

⏱️ 90 min 🟡 medium

🥗 Podobne składniki

Ogórek kiszony

Zielone szparagi

🥬

Krem balsamiczny (glassa)

Mąka pszenna pełnoziarnista typ 1850

Śmietana 18% (opcjonalna)

🥬

Nici szafranu

🆕 Najnowsze przepisy

Andyjska Miska Mocy z Quinoa, Wędzonym Batatem i Kremem z Awokado

⏱️ 75 min 👁 53

Tarta 'Ogródkowe Skarby' na Ziołowym Spodzie

⏱️ 90 min 👁 64

Pieczone ziemniaki w ziołowej soli z kremowym gzikiem chrzanowym

⏱️ 75 min 👁 32

Kremowa Zapiekanka z Młodej Kapusty z Białą Kiełbasą pod Koperkową Kruszonką

⏱️ 75 min 👁 36

🎲 Losowy przepis

Spróbuj czegoś nowego!

Tort Spartak z Nutą Pomarańczy i Kawy

⏱️ 180 min 📂 Ciasta i wypieki

📰 Najnowsze aktualności

24.12.2025 · Porady

Jak przechowywać posiekane pistacje, żeby dłużej się trzymały

23.12.2025 · Porady

Najczęstsze błędy przy gotowaniu owsianki z owocami

23.12.2025 · Porady

Jak przechowywać karkówkę wieprzową, żeby dłużej się trzymała?

Zobacz wszystkie aktualności →