Menu

Filet z łososia

Opis

Świeży filet z łososia, bez skóry i o grubszym kawałku (ok. 200 g na porcję). Wybieraj rybę o różowej barwie, bez nieprzyjemnego zapachu. Można użyć też fileta z dorsza lub pstrąga — czas pieczenia może się nieco różnić.

Wartości odżywcze (na 100g)

208 kcal Kalorie
20,0g Białko
0,0g Węglowodany
13,0g Tłuszcze

Informacje

🍳 Przepisy z tym składnikiem (2)

Ryba pieczona w folii

⏱️ 75 min 🟡 medium

Pieczony łosoś na szparagowym dywanie z sosem holenderskim i młodymi ziemniaczkami

⏱️ 60 min 🟡 medium

🥗 Podobne składniki

🥬

Świeże borówki

🥬

Gałązki koperku do dekoracji

Miód naturalny, wielokwiatowy lub gryczany

Mleko kokosowe w puszce

Posiekane pistacje do dekoracji

Pita chlebowa

🆕 Najnowsze przepisy

Tęczowe Paluszki Odkrywcy z Dipem Avokado-Jogurt

⏱️ 60 min 👁 15

Jednogarnkowa Soczewica Obozowicza z Wędzoną Kiełbasą

⏱️ 45 min 👁 12

Gulasz 'Czysta Spiżarnia'

⏱️ 50 min 👁 8

Talerz Obfitości: Pieczone Bataty z Sosem Tahini, Pikantną Ciecierzycą i Sałatką z Komosy Ryżowej

⏱️ 90 min 👁 12

🎲 Losowy przepis

Spróbuj czegoś nowego!

Tartinki z pastą z awokado

⏱️ 40 min 📂 Przystawki

📰 Najnowsze aktualności

23.12.2025 · Porady

Najczęstsze błędy przy gotowaniu owsianki z owocami

23.12.2025 · Porady

Jak przechowywać karkówkę wieprzową, żeby dłużej się trzymała?

22.12.2025 · Porady

Planowanie Menu na Święta: Krok po Kroku

Zobacz wszystkie aktualności →