Pokrój warzywa w kostkę.
Opis
Puszysty omlet z papryką i pieczarkami.
Składniki (6)
- Masło 20 g
- Mleko 2% 50 ml
- Jajko kurze 0.1 szt.
- Cebula 0.0 szt.
- Papryka czerwona 0.0 szt.
- 🌿 Przyprawy
- Sól 0.1 szczypt
💡 Kliknij na składnik aby oznaczyć jako użyty
Kroki przygotowania
Podsmaż na maśle.
Wymieszaj jajka z mlekiem.
Wlej na patelnię z warzywami.
Smaż pod przykryciem do ścięcia.
Ciekawostka
Omlet to danie, które ma swoje korzenie w starożytnej Grecji i Rzymie, gdzie przygotowywano podobne potrawy z jajek.
Najlepsze na
Wskazówki
Omlet najlepiej podać na ciepłym talerzu, udekorowany świeżymi ziołami, takimi jak szczypiorek lub natka pietruszki. Można go podać z dodatkiem świeżego pieczywa lub sałatą, co doda chrupkości.
Resztki omletu najlepiej przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do 2 dni. Aby podgrzać, wystarczy umieścić omlet na patelni na małym ogniu lub w mikrofalówce przez kilka chwil.
📸 Ugotowane przez społeczność
Zaloguj się, aby dodać zdjęcieDodaj zdjęcie gotowej potrawy
Po zatwierdzeniu przez moderatora otrzymasz 10 punktów doświadczenia.
Nikt jeszcze nie dodał zdjęcia. Bądź pierwszy!
Komentarze (0)
Bądź pierwszy który skomentuje ten przepis!
Dodaj komentarz