Świeże owoce jagodowe (mix malin, jagód, truskawek)
Opis
Świeże owoce jagodowe w mieszance malin, jagód i truskawek prezentują intensywne kolory od głębokiego granatu przez rubinową czerwień po soczysty róż, a ich smak łączy słodycz z przyjemną kwasowością i aromatyczną świeżością; tekstury wahają się od delikatnych i rozpływających się malin, przez jędrne jagody, po mięsiste truskawki o wyraźnym zapachu. Są niskokaloryczne, bogate w witaminę C, witaminy z grupy B, mangan, błonnik i silne przeciwutleniacze takie jak antocyjany, które wspierają odporność, zdrowie serca, działają przeciwzapalnie i korzystnie wpływają na mikrobiom jelitowy oraz regulację poziomu cukru we krwi. W kuchni sprawdzają się uniwersalnie jako dodatek do deserów, smoothie, jogurtów, owsianki, ciast i kompotów, a także jako świeży element sałatek czy sosy do serów i dań mięsnych. Przechowywać w lodówce w przewiewnym pojemniku, nie myć do momentu użycia, usuwać spleśniałe owoce i zużyć w ciągu 2–5 dni; do dłuższego przechowywania mrozić rozłożone na blasze, a następnie przełożyć do szczelnego worka.