Menu

Parmezan (lub grana padano)

Opis

Twardy, długo dojrzewający ser o intensywnym, słonym smaku umami. Kupuj w kawałku i ścieraj bezpośrednio przed podaniem dla najlepszego aromatu. Uwaga: tradycyjny Parmezan używa podpuszczki zwierzęcej, więc nie jest wegetariański. Wybierz ser z podpuszczką mikrobiologiczną, jeśli chcesz zachować wegetariański charakter dania.

Wartości odżywcze (na 100g)

431 kcal Kalorie
38,0g Białko
0,0g Węglowodany
29,0g Tłuszcze

Informacje

🍳 Przepisy z tym składnikiem (1)

Kremowe Gnocchi z Pieczoną Dynią, Szałwią i Orzechami Włoskimi

⏱️ 75 min 🟡 medium

🥗 Podobne składniki

Sezam

🥬

Obierki z marchewki

Ogórek kiszony

🥬

Mielona gałka muszkatołowa

🥬

Czerwone wino wytrawne (np. pinot noir, merlot)

🥬

Podgrzybki mrożone

🆕 Najnowsze przepisy

Andyjska Miska Mocy z Quinoa, Wędzonym Batatem i Kremem z Awokado

⏱️ 75 min 👁 53

Tarta 'Ogródkowe Skarby' na Ziołowym Spodzie

⏱️ 90 min 👁 65

Pieczone ziemniaki w ziołowej soli z kremowym gzikiem chrzanowym

⏱️ 75 min 👁 32

Kremowa Zapiekanka z Młodej Kapusty z Białą Kiełbasą pod Koperkową Kruszonką

⏱️ 75 min 👁 37

🎲 Losowy przepis

Spróbuj czegoś nowego!

Kutia Podlaska z Pęczakiem i Miodem Lipowym

⏱️ 90 min 📂 Dania wegetariańskie

📰 Najnowsze aktualności

24.12.2025 · Porady

Jak przechowywać posiekane pistacje, żeby dłużej się trzymały

23.12.2025 · Porady

Najczęstsze błędy przy gotowaniu owsianki z owocami

23.12.2025 · Porady

Jak przechowywać karkówkę wieprzową, żeby dłużej się trzymała?

Zobacz wszystkie aktualności →