Na początku rozgrzej piekarnik do 200°C, ustawiając funkcję termoobiegu. Przygotuj dużą, płaską blachę do pieczenia. Teraz zajmij się warzywami. Dynię piżmową najpierw dokładnie umyj, a następnie obierz ze skórki za pomocą solidnej obieraczki do warzyw lub ostrego noża. Przekrój ją wzdłuż na pół i używając dużej łyżki, energicznie wyskrob nasiona oraz otaczający je włóknisty miąższ. Oczyszczoną dynię pokrój w równą kostkę o boku około 1.5-2 cm. Czerwoną cebulę obierz z zewnętrznych łupin i pokrój w grube piórka. Ząbki czosnku obierz i drobno posiekaj. Boczek pokrój w paski o szerokości około 1 cm. Na koniec oddziel listki szałwii od twardych gałązek.
Komentarze (0)
Bądź pierwszy który skomentuje ten przepis!
Dodaj komentarz