Jogurt grecki naturalny 10%
Opis
Jogurt grecki naturalny 10% to gęsta, kremowa masa o łagodnym, lekko kwaskowatym smaku i aksamitnej, niemal sernikowej konsystencji. Wyraźna zawartość tłuszczu nadaje pełnię smaku i jedwabistą fakturę, a biały kolor i stabilna struktura dobrze trzymają dodatki i dekoracje. Jest bogatym źródłem białka, wapnia i witamin z grupy B, a żywe kultury bakterii wspierają zdrowie jelit i trawienie. Dzięki wyższej zawartości tłuszczu zapewnia dłuższe uczucie sytości i lepsze wchłanianie witamin rozpuszczalnych w tłuszczach. W kuchni sprawdza się do dipów, sosów, zup kremów, deserów i jako zamiennik śmietany w sosach oraz wypiekach, doskonale komponując się z ziołami, miodem i owocami. Przechowuj w lodówce w temperaturze 2–6°C, w oryginalnym, szczelnym opakowaniu, i spożyj w ciągu kilku dni po otwarciu, zgodnie z datą przydatności.