Śmietana kremówka 36%
Opis
Śmietana kremówka 36% to gęsty, jedwabisty produkt o kremowej, jasnobeżowej barwie i bogatym, maślanym smaku. Ma pełną, aksamitną konsystencję, która intensyfikuje aromaty potraw i nadaje deserom oraz sosom luksusową strukturę. Pod względem odżywczym jest kaloryczna i bogata w tłuszcz (głównie nasycone kwasy tłuszczowe), dostarczając energii oraz witamin rozpuszczalnych w tłuszczach, zwłaszcza A i D, a także niewielkie ilości białka i wapnia. Spożywana z umiarem wspomaga przyswajanie witamin i wzbogaca dietę o koncentrat smakowy. Kremówka 36% jest idealna do ubijania na kremy, deserów, sosów, zup kremowych, risotto, sosów do makaronów oraz jako dodatek do kawy i ciast typu panna cotta czy kremy do tortów. Przechowuj ją w lodówce (2–6°C) w szczelnym opakowaniu, zużywając w ciągu kilku dni po otwarciu; unikać długiego przechowywania i wielokrotnego rozmrażania, gdyż może rozwarstwiać się.