Rozpocznij od przygotowania mięsa. Schab wieprzowy, najlepiej już pokrojony na 4 plastry o grubości około 1,5-2 cm, umyj dokładnie pod zimną, bieżącą wodą. Następnie osusz każdy plaster papierowym ręcznikiem kuchennym. To kluczowe, aby panierka dobrze przylgnęła. Połóż jeden plaster mięsa na desce do krojenia, przykryj go folią spożywczą lub włóż do woreczka strunowego. Użyj tłuczka do mięsa i delikatnie, ale stanowczo rozbij schab, zaczynając od środka i przesuwając się na zewnątrz, aż do uzyskania plastra o grubości około 0,5-0,7 cm. Mięso powinno być równomiernie cienkie. Powtórz czynność z pozostałymi plastrami. Oprósz rozbite kotlety solą (około 1 szczypta na każdy) i pieprzem (0,5 szczypty na każdy) z obu stron.
Comments (0)
Be the first to comment on this recipe!
Add a comment