Menu

Mąka pszenna typ 500 lub 550

🌱 Wegetariańskie 🌿 Wegańskie

Opis

Podstawa ciasta drożdżowego. Wybierz mąkę o wyższej zawartości glutenu (typ 500-550), która zapewni ciastu elastyczność i puszystość. Jest głównym źródłem węglowodanów złożonych.

Wartości odżywcze (na 100g)

343 kcal Kalorie
10,3g Białko
76,3g Węglowodany
1,0g Tłuszcze

Informacje

🍳 Przepisy z tym składnikiem (6)

Mini hot-dogi z ketchupem

⏱️ 120 min 🟡 medium

Chrupiące paluszki serowe z sosem pomidorowym

⏱️ 120 min 🟡 medium

Babka Czekoladowo-Pomarańczowa z Kardamonem i Solonym Karmelem

⏱️ 180 min 🟡 medium

Aksamitne Pączki z Kremem Pistacjowym i Nutą Pomarańczy

⏱️ 180 min 🟡 medium

Babka Czekoladowa z Nutą Pomarańczy i Kardamonu

⏱️ 180 min 🟡 medium

Kulebiak Wigilijny z Kapustą i Grzybami

⏱️ 180 min 🟡 medium

🥗 Podobne składniki

Nasiona granatu

Oliwki czarne

Dorsz filet

Sól morska do obręczy

Sok żurawinowy

Migdały płatki

🆕 Najnowsze przepisy

Tęczowe Paluszki Odkrywcy z Dipem Avokado-Jogurt

⏱️ 60 min 👁 12

Jednogarnkowa Soczewica Obozowicza z Wędzoną Kiełbasą

⏱️ 45 min 👁 10

Gulasz 'Czysta Spiżarnia'

⏱️ 50 min 👁 6

Talerz Obfitości: Pieczone Bataty z Sosem Tahini, Pikantną Ciecierzycą i Sałatką z Komosy Ryżowej

⏱️ 90 min 👁 10

🎲 Losowy przepis

Spróbuj czegoś nowego!

Śledzie po kaszubsku

⏱️ 300 min 📂 Wigilia

📰 Najnowsze aktualności

23.12.2025 · Porady

Najczęstsze błędy przy gotowaniu owsianki z owocami

23.12.2025 · Porady

Jak przechowywać karkówkę wieprzową, żeby dłużej się trzymała?

22.12.2025 · Porady

Planowanie Menu na Święta: Krok po Kroku

Zobacz wszystkie aktualności →