Menu

Mirin

🌱 Wegetariańskie 🌿 Wegańskie

Opis

Słodkie japońskie wino ryżowe niezbędne w kuchni japońskiej. Nadaje potrawom połysk i subtelną słodycz. Kluczowy składnik teriyaki, glazur i marinowanych dań.

Wartości odżywcze (na 100g)

258 kcal Kalorie
0,3g Białko
43,8g Węglowodany
0,0g Tłuszcze

Informacje

Typowa waga 100.0g

🍳 Przepisy z tym składnikiem (6)

Ramen tonkotsu

⏱️ 480 min 🔴 hard

Tonkotsu Ramen

⏱️ 720 min 🔴 hard

Teriyaki z łososiem

⏱️ 30 min 🟢 easy

Śledzie po japońsku

⏱️ 90 min 🟡 medium

Krewetki w tempurze z sosem sojowo-imbirowym

⏱️ 30 min 🟢 easy

Domowy Makaron Udon w Kremowym Sosie Miso z Kurczakiem i Grzybami Shitake

⏱️ 150 min 🟡 medium

🥗 Podobne składniki

🥬

Ser pleśniowy typu gorgonzola

Dynia

Cukier (do masy makowej)

Jadalny złoty brokat

Ser pecorino romano

🥬

Pstrąg wędzony na gorąco

🆕 Najnowsze przepisy

Tęczowe Paluszki Odkrywcy z Dipem Avokado-Jogurt

⏱️ 60 min 👁 15

Jednogarnkowa Soczewica Obozowicza z Wędzoną Kiełbasą

⏱️ 45 min 👁 12

Gulasz 'Czysta Spiżarnia'

⏱️ 50 min 👁 8

Talerz Obfitości: Pieczone Bataty z Sosem Tahini, Pikantną Ciecierzycą i Sałatką z Komosy Ryżowej

⏱️ 90 min 👁 12

🎲 Losowy przepis

Spróbuj czegoś nowego!

Pieczone Gnocchi z Dynią Piżmową, Chrupiącym Boczkiem i Szałwią

⏱️ 50 min 📂 Obiady

📰 Najnowsze aktualności

23.12.2025 · Porady

Najczęstsze błędy przy gotowaniu owsianki z owocami

23.12.2025 · Porady

Jak przechowywać karkówkę wieprzową, żeby dłużej się trzymała?

22.12.2025 · Porady

Planowanie Menu na Święta: Krok po Kroku

Zobacz wszystkie aktualności →