Świeże maliny do dekoracji
Opis
Świeże maliny do dekoracji mają intensywny, słodko-kwaśny smak i aromat oraz delikatną, soczystą konsystencję z drobnymi pestkami; ich żywy czerwony kolor i misterny kształt nadają potrawom natychmiastowy efekt wizualny. Są niskokaloryczne, bogate w błonnik, witaminę C i mangan oraz przeciwutleniacze (np. antocyjany), które wspierają odporność, zdrowie skóry i działają przeciwzapalnie, a także sprzyjają prawidłowemu trawieniu. W kuchni doskonale sprawdzają się jako dekoracja ciast, deserów, jogurtów, sałatek, koktajli i serów, a także w sosach, konfiturach i pieczeniu, świetnie łącząc się z czekoladą, cytrusami i ziołami. Przechowuj maliny nieumyte w lodówce, w jednowarstwowym pojemniku wyłożonym papierowym ręcznikiem, zużywając w ciągu 2–3 dni; do dłuższego przechowywania mroź je wcześniej rozłożone pojedynczo na tacy, a następnie zapakuj do woreczka.